Zonneboiler Hempens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Hempens? Middels een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Middels onze vergelijker lees jij praktische informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Hempens.

zonneboiler systeem installeren in 9086

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €800.
 • Een standaard woning in Leeuwarden stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €130 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9086
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Hempens vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Hempens! Via onze vergelijker ontdek je simpel en snel een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Leeuwarden. Of ga naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met ervaren installateurs in de regio. Hierna lees jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit systeem houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk toepasbaar op grote gezinnen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor families die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van scherpe prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Hempens. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk is er nog het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Hempens fluctueren tussen de €2675 en €3600, met monteren & installeren. De installatie hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina tref je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor verschillende scenario’sde geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €145 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€45
100 liter2€2.800 – €3.025€95
200 liter2€3.175 – €4.000€130
300 liter3€4.550 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-hempens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de info aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Door deze gegevens kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen een week een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Hempens (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd twee jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle installaties op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot €1375. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Hempens

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 300L 2xES2V/2,65S), vermogen 1761 [KW], €1197 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 200 BSV), vermogen 1512 [KW], €1028 subsidie.
 • Rivusol (Radiant S500/2-7,5V), vermogen 3275 [KW], €2227 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie levert de gemeente Leeuwarden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.leeuwarden.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Hempens aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hempens!

 • De warmtepomp: haalt energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!