Zonneboiler Lekkum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Lekkum? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie komt tot stand door 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via zonneboilerrevolutie.nl ontdek je waardevolle details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Lekkum.

zonneboiler systeem installeren in 9081

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1200.
 • Een alledaags gezin in Leeuwarden verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9081
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Lekkum vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Lekkum! D.m.v. onze vergelijker vind je probleemloos een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Leeuwarden. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met competente installateurs uit de buurt. Bijgaand lees jij diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats toepasbaar op grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Lekkum. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Lekkum schommelen tussen de €2925 en €3900, met monteren & installeren. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina check jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor diverse situatiesde kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €105 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.500€55
100 liter2€2.800 – €3.075€75
200 liter2€3.300 – €3.850€140
300 liter3€4.525 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-lekkum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het helder naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via het verbruik kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Je krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Lekkum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verbreed. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €825 tot €1850. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lekkum

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 300L 3xEM1V/2,0S), vermogen 2263 [KW], €1539 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 100 BSH), vermogen 803 [KW], €546 subsidie.
 • Rivusol (Radiant S300/2-50T), vermogen 2295 [KW], €1561 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Leeuwarden een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.leeuwarden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Lekkum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Lekkum!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!