Zonneboiler Vrouwenparochie

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Vrouwenparochie? Dankzij het zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij veelzijdige raadgeving over een zonneboiler kopen in Vrouwenparochie.

zonneboiler systeem installeren in 9077

 • Een zonneboiler is een populaire manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4600.
 • De subsidies lopen op tot €1550.
 • Een gemiddeld gezin in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €60 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9077
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Vrouwenparochie vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Vrouwenparochie! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een erkende installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of surf naar kvinl.nl voor lijstjes met goede installateurs in je omgeving. Hieronder vind jij enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Onder andere Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Vooral relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Vrouwenparochie. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Vrouwenparochie komen gemiddeld uit tussen €2925 en €4250, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het tarief kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op deze pagina vind je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor verschillende voorbeeldsituaties de kosten en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €130 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.700€60
100 liter2€2.900 – €3.150€105
200 liter2€3.275 – €3.975€120
300 liter3€4.425 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-vrouwenparochie

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de informatie verstuurd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door het energieverbruik kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan aantal kamers en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Vrouwenparochie (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is 2 jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle modellen die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €475 tot €1275. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Vrouwenparochie

 • Dutch Solar Systems (ZB300TX 9,48), vermogen 3403 [KW], €2314 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 250 PAWT), vermogen 1238 [KW], €842 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 5cpc9 cpc23 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3321 [KW], €2258 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Waadhoeke een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.waadhoeke.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Vrouwenparochie aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Vrouwenparochie!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!