Zonneboiler Nij Altoenae

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Nij Altoenae? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee delen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van onze vergelijker lees je bruikbare informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Nij Altoenae.

zonneboiler systeem installeren in 9072

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2800.
 • De subsidies lopen op tot €1250.
 • Een standaard woning in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €120 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9072
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Nij Altoenae vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Nij Altoenae! Middels onze website vind je gemakkelijk een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Waadhoeke. Of benader de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met competente installateurs uit jullie streek. Hieronder lees jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en certificering. Bekijk eens Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Deze installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Nij Altoenae. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Nij Altoenae komen gemiddeld uit tussen €2775 en €3550, met montage. Het systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, het volume van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. In het volgende kopje ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor een aantal omstandigheden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €160 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.500€40
100 liter2€2.775 – €3.125€90
200 liter2€3.150 – €3.975€110
300 liter3€4.475 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-nij-altoenae

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Middels deze gegevens kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Nij Altoenae (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot wel €1200. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Nij Altoenae

 • Dutch Solar Systems (ZB200TX 4,74), vermogen 1984 [KW], €1349 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 BSV), vermogen 984 [KW], €669 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc21 cpc23 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3225 [KW], €2193 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Waadhoeke soms een extra tegemoetkoming. Check www.waadhoeke.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Nij Altoenae aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Nij Altoenae!

 • Een warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!