Zonneboiler Alde Leie

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Alde Leie? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Met behulp van onze website vind jij handige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Alde Leie.

zonneboiler systeem installeren in 9071

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Leeuwarden verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €95 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9071
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Alde Leie vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Alde Leie! Middels onze vergelijker ontdek je simpel en snel een vakbekwame installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Leeuwarden. Of benader de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met goede installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Zeker relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van lagere prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Alde Leie. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Alde Leie zitten gemiddeld tussen €2625 en €3050, inclusief installeren. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Verderop tref jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek jij voor een aantal voorbeelden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €75 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.550€45
100 liter2€2.950 – €3.125€95
200 liter2€3.200 – €4.000€115
300 liter3€4.550 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-alde-leie

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze informatie kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en de staat van de isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Alde Leie (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle types op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €900 tot wel €1250. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Alde Leie

 • Dutch Solar Systems (ZB180TX 4,74), vermogen 1984 [KW], €1349 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 150 BSV), vermogen 733 [KW], €498 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc16 2cpc9 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3307 [KW], €2249 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVObiedt de gemeente Leeuwarden mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.leeuwarden.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Alde Leie aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Alde Leie!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!