Zonneboiler Gytsjerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Gytsjerk? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Via deze pagina tref je waardevolle details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Gytsjerk.

zonneboiler systeem installeren in 9061

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1200.
 • Een standaard woning in Tytsjerksteradiel gebruikt 1560 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €120 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9061
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Gytsjerk vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Gytsjerk! Dankzij onze tool vind je zonder problemen een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Tytsjerksteradiel. Of klik door naar kvinl.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs uit jouw provincie. Hieronder ontdek je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op recensies en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Vooral aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door lagere prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Gytsjerk. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er constructies met het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Gytsjerk schommelen tussen de €2650 en €4350, met installatie. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Verderop ontdek jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een aantal gevallen de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €105 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.650€40
100 liter2€2.775 – €3.075€75
200 liter2€3.225 – €3.900€130
300 liter3€4.450 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-gytsjerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Op basis van het verbruik kan de specialist een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Gytsjerk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €675 tot wel €1475. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Gytsjerk

 • Wolf (Zonne-energiesysteem SEM-2 300 & 2xF3-1), vermogen 1639 [KW], €1115 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 500 PAWT), vermogen 2802 [KW], €1905 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc9 cpc30 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3222 [KW], €2191 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Tytsjerksteradiel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.tytsjerksteradiel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Gytsjerk aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Gytsjerk!

 • Warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!