Zonneboiler Feinsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Feinsum? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door twee zaken: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze vergelijker bekijk je waardevolle info aangaande een zonneboiler kopen in Feinsum.

zonneboiler systeem installeren in 9053

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1450.
 • Een doorsnee huishouden in Leeuwarden stookt 1220 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9053
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Feinsum vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Feinsum! Door gebruik te maken van onze website check je gemakkelijk een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Leeuwarden. Of benader kvinl.nl voor een schema met competente installateurs in de buurt. Verderop vind je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en eventuele keurmerken. Onder andere Zonnekeur, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product zorgt voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Feinsum. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder is er nog het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Feinsum vinden we terug ergens tussen de €2650 en €3600, inclusief plaatsing. Het product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje ontdek jij meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor velerlei voorbeelden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €90 per jaar (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.650€70
100 liter2€2.775 – €3.050€100
200 liter2€3.300 – €4.000€140
300 liter3€4.400 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-feinsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten we naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze info kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Specificeer type woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Er volgt z.s.m. een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Feinsum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €500 tot €1000. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Feinsum

 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK140/2VD + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 3174 [KW], €2158 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 500 BSV), vermogen 2694 [KW], €1832 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cp9c cpc21 cpc 16 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3284 [KW], €2233 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Leeuwarden een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.leeuwarden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Feinsum aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Feinsum!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!