Zonneboiler Stiens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Stiens? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van onze vergelijker lees je bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Stiens.

zonneboiler systeem installeren in 9051

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €800.
 • Een standaard woning in Leeuwarden verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €110 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9051
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Stiens vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Stiens! Met behulp van deze pagina vind je moeiteloos een goede installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Leeuwarden. Of klik door naar Qbis.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven in de regio. Verderop ontdek je verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met reviews en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Zonnekeur, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem wordt gebruikt voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Zeker toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Stiens. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Stiens fluctueren tussen de €2875 en €3000, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor meerdere voorbeeldsituaties de geschatte kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €130 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.525€50
100 liter2€2.825 – €3.100€75
200 liter2€3.150 – €3.875€125
300 liter3€4.575 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-stiens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de productinfo verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Middels deze data kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld de omvang en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Jij ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Stiens (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd in 2017 verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle modellen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €725 tot €1550. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Stiens

 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK155 V + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 307 [KW], €2088 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 300 BSV), vermogen 1427 [KW], €970 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc9 cpc21 cpc16 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3249 [KW], €2209 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Leeuwarden een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.leeuwarden.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Stiens aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Stiens!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!