Zonneboiler Bitgum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Bitgum? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. D.m.v. onze vergelijker check jij omvangrijke gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Bitgum.

zonneboiler systeem installeren in 9044

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een doorsnee huishouden in Waadhoeke verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9044
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Bitgum vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Bitgum! Via onze tool vind je eenvoudig een vakbekwame installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of ga naar echteinstallateur.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder bekijk jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere KviNL, Solar Keymark, VCA, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van de leidingen wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis aantrekkelijk voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lagere prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Bitgum. Deze oplossing is goed te combineren met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Bitgum zitten gemiddeld tussen €2950 en €3750, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op onze website tref je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verscheide voorbeelden de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €155 per jaar (energieprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€55
100 liter2€2.925 – €3.125€85
200 liter2€3.275 – €4.000€135
300 liter3€4.500 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-bitgum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de productinfo verzonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met het energieverbruik kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Bitgum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd in 2017 uitgebreid. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle modellen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €475 tot €1100. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bitgum

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK140/2D + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 1483 [KW], €1008 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 300 BSH), vermogen 1363 [KW], €927 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cp16c cpc30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3236 [KW], €2200 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Waadhoeke een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.waadhoeke.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Bitgum aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Bitgum!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!