Zonneboiler Ingelum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Ingelum? Via een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Het product bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door deze website doorzoek je bruikbare adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Ingelum.

zonneboiler systeem installeren in 9038

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4000.
 • Subsidies lopen op tot wel €1700.
 • Een alledaags gezin in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €85 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9038
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Ingelum vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Ingelum! Via onze vergelijker tref je probleemloos een erkende installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Waadhoeke. Of probeer echteinstallateur.nl voor een schema met competente installateurs uit jullie streek. In onderstaande box tref je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens VCA, Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In het najaar is de werking niet optimaal. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem regelt jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker toepasbaar op bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Ingelum. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Ingelum liggen tussen de €2425 en €4350, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De investering is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina ontdek je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor meerdere voorbeeldsituaties de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €145 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.700€50
100 liter2€2.750 – €3.150€75
200 liter2€3.175 – €3.975€115
300 liter3€4.500 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-ingelum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra het huis per jaar nodig heeft. Middels deze info kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn de inhoud en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Er volgt zeer binnenkort een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Ingelum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle systemen die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €750 tot wel €1475. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ingelum

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK140/2VD + VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 1978 [KW], €1345 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 100 BSH), vermogen 797 [KW], €542 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus2 cpc30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3213 [KW], €2185 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Waadhoeke een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.waadhoeke.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Ingelum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Ingelum!

 • De warmtepomp: wint energie uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!