Zonneboiler Britsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Britsum? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl tref je accurate informatie aangaande een zonneboiler kopen in Britsum.

zonneboiler systeem installeren in 9055

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • De subsidies lopen op tot €1650.
 • Een gemiddelde woning in Leeuwarden stookt 1220 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9055
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Britsum vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Britsum! Dankzij de zonneboiler-vergelijker achterhaal je snel een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Leeuwarden. Of surf naar Qbis.nl voor informatie over competente installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna tref jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na reviews en certificering. Dit zijn o.a. VCA, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan is er de naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product voorziet in warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Met name eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van dalende prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Britsum. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Britsum komen gemiddeld uit tussen €2675 en €3500, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Hierna tref jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor verschillende gevallen de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €170 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.700€45
100 liter2€2.775 – €3.025€100
200 liter2€3.125 – €3.900€135
300 liter3€4.475 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-britsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze info kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld aantal kamers en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt zeer binnenkort een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Britsum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €700 tot wel €1750. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Britsum

 • 123-Kaminofen (1CPC18+ESRS 200L), vermogen 1434 [KW], €975 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 200 PAWT), vermogen 1452 [KW], €987 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc21 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3291 [KW], €2238 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Leeuwarden een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.leeuwarden.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Britsum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Britsum!

 • De warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!