Zonneboiler Hijum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Hijum? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. deze website vind jij accurate raadgeving over een zonneboiler kopen in Hijum.

zonneboiler systeem installeren in 9054

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1500.
 • Een alledaags huishouden in Leeuwarden gebruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9054
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Hijum vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Hijum! Dankzij de zonneboiler-vergelijker vind je simpel en snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Leeuwarden. Of klik door naar kvinl.nl voor een overzicht met goede installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop lees je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor het warme water en een warme woning. Dit product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lage winkelprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Hijum. Deze oplossing is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk hebben we nog het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Hijum komen gemiddeld uit tussen €2850 en €4500, met monteren & installeren. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op onze website ontdek je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor enkele gevallen de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €75 per jaar (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.625€55
100 liter2€2.875 – €3.000€90
200 liter2€3.250 – €3.875€140
300 liter3€4.450 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-hijum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de productinfo verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Via deze statistieken kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Hijum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd jaren geleden uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €450 tot wel €1775. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Hijum

 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK140/2D + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 3212 [KW], €2184 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 150 PAWT), vermogen 852 [KW], €579 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc21 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3201 [KW], €2177 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Leeuwarden een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.leeuwarden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Hijum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Hijum!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!