Zonneboiler Jelsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Jelsum? Door middel van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door onze website ontdek jij toepasbare toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Jelsum.

zonneboiler systeem installeren in 9057

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €900.
 • Een gemiddeld gezin in Leeuwarden verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €155 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9057
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Jelsum vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Jelsum! Via deze pagina tref je eenvoudig een goede installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Leeuwarden. Of check echteinstallateur.nl voor lijstjes met competente installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf ontdek je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en eventuele keurmerken. Bekijk eens KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Het systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder interessant voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens scherpe prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Jelsum. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Jelsum zitten gemiddeld tussen €2975 en €3750, met monteren & installeren. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor velerlei situatiesde totaalprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €60 per jaar (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€45
100 liter2€2.800 – €3.000€105
200 liter2€3.125 – €3.950€115
300 liter3€4.475 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-jelsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om adres en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de informatie toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Via deze informatie kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Specificeer type woning. Het betreft de inhoud en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. U ontvangt z.s.m. een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Jelsum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €675 tot €1275. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Jelsum

 • Dijkman Energy Systems (DES 396), vermogen 3575 [KW], €2431 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 300 PAWT), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc16 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3203 [KW], €2178 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Leeuwarden soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.leeuwarden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Jelsum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Jelsum!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met bijv. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!