Zonneboiler Tytsjerksteradiel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Tytsjerksteradiel? Dankzij het zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels deze website vind jij handige info m.b.t. een zonneboiler kopen in Tytsjerksteradiel.

zonneboiler systeem installeren in 9091

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1700.
 • Een doorsnee huishouden in Tytsjerksteradiel verbruikt 1560 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €145 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9091
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Tytsjerksteradiel vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Tytsjerksteradiel! Middels zonneboilerrevolutie.nl tref je moeiteloos een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Tytsjerksteradiel. Of surf naar de website kvinl.nl voor een database met competente installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf lees jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie zorgt voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Met name toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een grote vraag naar warm water. Door aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Tytsjerksteradiel. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Tytsjerksteradiel komen gemiddeld uit tussen €2450 en €3300, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt vind je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind jij voor een paar mogelijkheden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €140 per jaar (energieprijzen mei 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.600€55
100 liter2€2.875 – €3.125€75
200 liter2€3.275 – €3.900€115
300 liter3€4.475 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-tytsjerksteradiel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Via deze info kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan de omvang en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een week een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Tytsjerksteradiel (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle types die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €975 tot €1900. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Tytsjerksteradiel

 • HRsolar (Hrs200D/5,0 combi), vermogen 1779 [KW], €1210 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 200-24), vermogen 1816 [KW], €1235 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 5cpc9 cpc23 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3242 [KW], €2205 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Tytsjerksteradiel soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.tytsjerksteradiel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Tytsjerksteradiel aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Tytsjerksteradiel!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente