Zonneboiler Garyp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Garyp? Via een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels deze pagina lees je waardevolle raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Garyp.

zonneboiler systeem installeren in 9263

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een alledaags gezin in Tytsjerksteradiel stookt 1560 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9263
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Garyp vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Garyp! Dankzij onze vergelijker vind je probleemloos een professionele installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Tytsjerksteradiel. Of probeer echteinstallateur.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven in de regio. Verderop ontdek je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na beoordelingen en certificering. Bijvoorbeeld KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is toepasbaar voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. Bijzonder toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Garyp. De (zonneboiler is goed te combineren met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In juni 2024 zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Garyp vinden we terug ergens tussen de €2625 en €3700, inclusief installeren. Het systeem heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Op deze pagina vind je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor een paar omstandigheden de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €175 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.650€60
100 liter2€2.925 – €3.100€95
200 liter2€3.250 – €3.825€135
300 liter3€4.475 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-garyp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit je op dit moment verbruikt. Via deze info kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft aantal kamers en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Garyp (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle installaties op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €825 tot €1450. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Garyp

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 2+ SKL 300), vermogen 2658 [KW], €1807 subsidie.
 • Orion Solar (1×24+200ltr hygiene), vermogen 1972 [KW], €1341 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 1000 – 5 RAY10), vermogen 2841 [KW], €1932 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Tytsjerksteradiel mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.tytsjerksteradiel.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Garyp aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Garyp!

 • De warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!