Zonneboiler Jistrum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Jistrum? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt opgebouwd door 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van onze website doorzoek jij toepasbare details die helpen bij een zonneboiler kopen in Jistrum.

zonneboiler systeem installeren in 9258

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1800.
 • Een alledaags gezin in Tytsjerksteradiel stookt 1560 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €55 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9258
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Jistrum vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Jistrum! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker vind je zonder problemen een competente installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Tytsjerksteradiel. Of ga naar Qbis.nl voor een overzicht met eerlijke installateurs in de regio. Bijgaand tref jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met referenties en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval is de CV-brander nodig. Voornamelijk interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Jistrum. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In december 2023 zijn er structuren met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Jistrum liggen tussen de €2900 en €3950, met montage. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Hierna tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €140 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.550€40
100 liter2€2.750 – €3.050€85
200 liter2€3.175 – €3.850€125
300 liter3€4.600 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-jistrum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van deze informatie kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Er volgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Jistrum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €650 tot wel €1525. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Jistrum

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 90T/S1000L-1), vermogen 3211 [KW], €2183 subsidie.
 • Wijsolar (L400CS2ww2xPro18 – L400CS2ww2xPro18), vermogen 3236 [KW], €2200 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 600L – 4 RAY10), vermogen 2629 [KW], €1788 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Tytsjerksteradiel een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.tytsjerksteradiel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Jistrum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Jistrum!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!