Zonneboiler Sumar

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Sumar? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door deze pagina lees je handige info aangaande een zonneboiler kopen in Sumar.

zonneboiler systeem installeren in 9262

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een doorsnee huishouden in Tytsjerksteradiel stookt 1560 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €65 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9262
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Sumar vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Sumar! Door middel van onze vergelijker check je verrassend eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Tytsjerksteradiel. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een database met goede installateurs uit de buurt. Hieronder tref je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. VCA, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie regelt warm tapwater en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Sumar. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast plaatsen ze ook een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Sumar liggen tussen de €2975 en €3100, met monteren & installeren. De installatie gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor meerdere scenario’sde totaalprijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €130 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.600€50
100 liter2€2.800 – €3.050€85
200 liter2€3.225 – €4.000€130
300 liter3€4.400 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-sumar

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Door deze statistieken kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de omvang en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Jij ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Sumar (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle types die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €525 tot €1125. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Sumar

 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + SO.200), vermogen 1960 [KW], €1333 subsidie.
 • Econo (M36HPCPC-500-H1), vermogen 3234 [KW], €2199 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 800L – 5 RAY10), vermogen 2888 [KW], €1964 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Tytsjerksteradiel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.tytsjerksteradiel.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Sumar aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Sumar!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!