Zonneboiler Wyns

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Wyns? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat uit 2 onderdelen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. onze website check jij handige info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Wyns.

zonneboiler systeem installeren in 9091

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een doorsnee gezin in Tytsjerksteradiel verbruikt 1560 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €90 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9091
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Wyns vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Wyns! Door middel van onze tool bekijk je simpel en snel een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Tytsjerksteradiel. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met competente installateurs uit de gemeente. Hieronder lees jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product kan benut worden voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Zeker interessant voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een grote vraag naar warm water. Door o.a. scherpe prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Wyns. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Wyns schommelen tussen de €2750 en €3150, met installatie. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje ontdek je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna vind je voor meerdere voorbeeldsituaties de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €175 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.550€60
100 liter2€2.875 – €3.100€80
200 liter2€3.200 – €3.925€110
300 liter3€4.525 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-wyns

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de info toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze statistieken kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft de inhoud en de staat van de isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Wyns (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle producten die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €700 tot wel €1225. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Wyns

 • Rivusol (Aquatel S150-30T), vermogen 1921 [KW], €1306 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 200 PAWT), vermogen 1583 [KW], €1076 subsidie.
 • Daikin (EKHWP500B + 2xEKSH26P (DL)), vermogen 1826 [KW], €1542 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Tytsjerksteradiel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.tytsjerksteradiel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Wyns aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Wyns!

 • Warmtepomp: genereert energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!