Zonneboiler Swichum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Swichum? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl check jij accurate toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Swichum.

zonneboiler systeem installeren in 9087

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4100.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1800.
 • Een doorsnee huishouden in Leeuwarden stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9087
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Swichum vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Swichum! Geholpen door deze website achterhaal je simpel en snel een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Leeuwarden. Of bezoek de website Qbis.nl voor een database met competente installateurs in de regio. In de volgende paragraaf vind jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Sterkin, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie is toepasbaar voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Deze installatie wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. In de basis toegepast door grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een grote vraag naar warm water. Vanwege lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Swichum. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Swichum komen gemiddeld uit tussen €2925 en €4450, met montage. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor een variatie aan voorbeelden de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €180 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.525€70
100 liter2€2.775 – €3.075€90
200 liter2€3.125 – €4.000€110
300 liter3€4.500 – €5.400€185
zonneboiler-kopen-swichum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de informatie verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Aan de hand van deze info kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Beschrijf de woning. Van belang zijn de inhoud en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Swichum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle types op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €600 tot €1650. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Swichum

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 500L 3xES2V/2,65S), vermogen 2618 [KW], €1780 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 BSV), vermogen 1973 [KW], €1342 subsidie.
 • Daikin (EKHWP500PB + 2xEKSH26P (D)), vermogen 1827 [KW], €1542 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Leeuwarden mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.leeuwarden.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Swichum aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Swichum!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!