Zonneboiler Goutum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Goutum? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product komt tot stand door twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via deze pagina ontdek je toepasbare info aangaande een zonneboiler kopen in Goutum.

zonneboiler systeem installeren in 9084

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €850.
 • Een gemiddeld huishouden in Leeuwarden stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9084
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Goutum vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Goutum! Via deze website vind je verrassend eenvoudig een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Leeuwarden. Of surf naar de website kvinl.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op beoordelingen en certificering. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Het product behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. In de basis interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Goutum. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Goutum variëren tussen €2625 en €3550, waarbij installatie is inbegrepen. Het product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor meerdere mogelijkheden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €155 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.700€40
100 liter2€2.800 – €3.200€75
200 liter2€3.100 – €4.000€135
300 liter3€4.450 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-goutum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het helder naar wie verdere info verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Via het energieverbruik kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Goutum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle merken die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €525 tot wel €1500. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Goutum

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 300L 3xES2V/2,0S AL), vermogen 2262 [KW], €1538 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 BSH), vermogen 1913 [KW], €1301 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S500-8.0V), vermogen 3317 [KW], €2256 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Leeuwarden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.leeuwarden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Goutum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Goutum!

 • Warmtepomp: genereert warmte door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!