Zonneboiler Oudebildtzijl

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Oudebildtzijl? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via zonneboilerrevolutie.nl check jij accurate toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Oudebildtzijl.

zonneboiler systeem installeren in 9078

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1400.
 • Een doorsnee huishouden in Waadhoeke gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €95 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9078
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Oudebildtzijl vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Oudebildtzijl! Aan de hand van deze website vind je simpel en snel een professionele installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of klik door naar Qbis.nl waar je een database treft met betrouwbare installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem regelt je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral toegepast door grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Oudebildtzijl. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In februari 2024 kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De geschatte kosten zonneboiler Oudebildtzijl zitten gemiddeld tussen €2725 en €3750, met montage. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt check je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek jij voor verschillende voorbeelden de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €85 op jaarbasis (gasprijs februari 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€60
100 liter2€2.825 – €3.125€105
200 liter2€3.150 – €3.925€140
300 liter3€4.450 – €5.200€195
zonneboiler-kopen-oudebildtzijl

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de benodigde info toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze informatie kan de installateur een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een paar dagen een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Oudebildtzijl (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €875 tot wel €1325. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oudebildtzijl

 • Dutch Solar Systems (ZB400TX 9,48), vermogen 3437 [KW], €2337 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 PAWT), vermogen 1437 [KW], €977 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc21 1cpc16 1cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3244 [KW], €2206 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Waadhoeke een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.waadhoeke.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Oudebildtzijl aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Oudebildtzijl!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!