Zonneboiler Marrum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Marrum? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit twee zaken: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via onze tool vind jij handige toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Marrum.

zonneboiler systeem installeren in 9073

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een doorsnee gezin in Ferwerderadiel verbruikt 1500 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9073
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Marrum vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Marrum! Met behulp van onze website vind je gemakkelijk een goede installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Ferwerderadiel. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor informatie over eerlijke installateurs uit de gemeente. Onderstaand check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder toegepast door bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Marrum. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Marrum komen gemiddeld uit tussen €2425 en €3900, met montage. Het product kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. In het volgende kopje tref je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor een paar voorbeeldsituaties de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €75 op jaarbasis (gasprijs april 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.525€70
100 liter2€2.800 – €3.000€75
200 liter2€3.225 – €4.000€145
300 liter3€4.550 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-marrum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas & stroomhet huis per jaar nodig heeft. Met het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Denk aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Jij krijgt snel een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Marrum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is recentelijk verder verhoogd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle producten die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €850 tot €1325. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Marrum

 • Dutch Solar Systems (ZB180TX 7,11), vermogen 3123 [KW], €2124 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 BSV), vermogen 1375 [KW], €935 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc21 cpc23 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3276 [KW], €2228 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Ferwerderadiel mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.ferwerderadiel.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Marrum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Marrum!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!