Zonneboiler Mûnein

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Mûnein? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie bestaat uit 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker vind jij bruikbare raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Mûnein.

zonneboiler systeem installeren in 9063

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1700.
 • Een alledaags gezin in Tytsjerksteradiel verbruikt 1560 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €160 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9063
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Mûnein vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Mûnein! Dankzij deze website vind je moeiteloos een competente installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Tytsjerksteradiel. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over professionele installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf ontdek je verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificering. Zoals bijv. Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit product behelst een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk relevant voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Mûnein. Zo’n systeem is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast plaatsen ze ook het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De actuele kosten zonneboiler Mûnein variëren tussen €2600 en €3500, inclusief installeren. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, het volume van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt ontdek je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor verschillende mogelijkheden de investering en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €95 per 12 maanden (gasprijzen februari 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€60
100 liter2€2.950 – €3.125€105
200 liter2€3.250 – €3.925€110
300 liter3€4.525 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-munein

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze informatie kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Van belang zijn woonoppervlak en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen een week een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Mûnein (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is recentelijk verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle merken die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €400 tot €1625. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Mûnein

 • Dutch Solar Systems (ZB95TX 2,37), vermogen 1322 [KW], €899 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 150 BSH), vermogen 733 [KW], €498 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc9 cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3306 [KW], €2248 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Tytsjerksteradiel een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.tytsjerksteradiel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Mûnein aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Mûnein!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!