Zonneboiler Oentsjerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Oentsjerk? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door onze website check je uitgebreide aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Oentsjerk.

zonneboiler systeem installeren in 9062

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1100.
 • Een gemiddelde woning in Tytsjerksteradiel verbruikt 1560 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €100 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9062
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Oentsjerk vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Oentsjerk! Via onze tool vind je probleemloos een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Tytsjerksteradiel. Of benader echteinstallateur.nl voor een overzicht met erkende installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand lees je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en certificering. Dit zijn o.a. VCA, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lagere prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Oentsjerk. De (zonneboiler is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Oentsjerk variëren tussen €2575 en €3350, inclusief installeren. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina vind je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor een variatie aan situatiesde kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €80 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.575€50
100 liter2€2.875 – €3.050€100
200 liter2€3.150 – €4.000€145
300 liter3€4.575 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-oentsjerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de info toegezonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Door deze data kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oentsjerk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 verder verhoogd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle apparaten die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €875 tot €1350. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Oentsjerk

 • Sowise (SHW 160), vermogen 1488 [KW], €1012 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 100 BSH), vermogen 448 [KW], €305 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc9 cpc30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3274 [KW], €2226 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Tytsjerksteradiel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.tytsjerksteradiel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oentsjerk aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Oentsjerk!

 • De warmtepomp: wint warmte uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!