Zonneboiler Westhoek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Westhoek? Dankzij het zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. onze website check je veelzijdige gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Westhoek.

zonneboiler systeem installeren in 9075

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1600.
 • Een doorsnee huishouden in Waadhoeke verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9075
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Westhoek vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Westhoek! Via onze vergelijker vind je zonder problemen een goede installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of ga naar kvinl.nl voor een overzicht met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder vind je verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product is er voor 2 zaken: warm tapwater en de centrale verwarming. Het systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Westhoek. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In mei 2024 zijn er systemen met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Westhoek komen gemiddeld uit tussen €2425 en €4350, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Verderop ontdek je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor een paar omstandigheden de kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €125 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€40
100 liter2€2.925 – €3.025€105
200 liter2€3.275 – €3.950€125
300 liter3€4.525 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-westhoek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze info kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Woningtypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Westhoek (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd in 2017 uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle producten die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €525 tot €1100. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Westhoek

 • Dutch Solar Systems (ZB300TX 7,11), vermogen 3205 [KW], €2179 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 150 PAWT), vermogen 739 [KW], €503 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 5cpc9 cpc23 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3242 [KW], €2205 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Waadhoeke een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.waadhoeke.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Westhoek aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Westhoek!

 • Warmtepomp: wint energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!