Zonneboiler St.-Annaparochie

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in St.-Annaparochie? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels deze website ontdek jij samengestelde gegevens aangaande een zonneboiler kopen in St.-Annaparochie.

zonneboiler systeem installeren in 9076

 • Een zonneboiler is perfect om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een gemiddeld gezin in Waadhoeke gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9076
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in St.-Annaparochie vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in St.-Annaparochie! Middels onze website achterhaal je probleemloos een goede installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Waadhoeke. Of klik door naar Qbis.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven in je omgeving. Hierna vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op recensies en certificering. Dit zijn o.a. Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product regelt heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in St.-Annaparochie. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook is er nog het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler St.-Annaparochie vinden we terug ergens tussen de €2425 en €4000, met installatie. Dit product heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op onze website ontdek jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor verscheide situatiesde kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €55 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.575€55
100 liter2€2.825 – €3.150€90
200 liter2€3.225 – €3.800€130
300 liter3€4.475 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-st-annaparochie

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verstuurd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom en gas het huis per jaar nodig heeft. Middels deze data kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke andere systemen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. U krijgt z.s.m. een offerte op maat via een zonneboiler monteur in St.-Annaparochie (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is in 2017 verder verruimd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle systemen die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €575 tot wel €1425. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in St.-Annaparochie

 • Dutch Solar Systems (ZB400TX 7,11), vermogen 3246 [KW], €2207 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 PAWT), vermogen 1000 [KW], €680 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 5cpc9 cpc23 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3289 [KW], €2237 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Waadhoeke mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.waadhoeke.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte St.-Annaparochie aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in St.-Annaparochie!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!