Zonneboiler Miedum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Miedum? Dankzij het zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie wordt gevormd door 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van deze website ontdek jij omvangrijke info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Miedum.

zonneboiler systeem installeren in 9082

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1800.
 • Een gemiddeld huishouden in Leeuwarden stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9082
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Miedum vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Miedum! Door middel van deze pagina check je snel een erkende installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Leeuwarden. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installateurs in de regio. In onderstaande box vind jij belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met reviews en certificering. Bekijk eens KviNL, Solar Keymark, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In koude maanden is de werking niet optimaal. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie is er voor 2 zaken: het warme water en uiteraard centrale verwarming. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Miedum. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er systemen met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Miedum komen gemiddeld uit tussen €2675 en €3650, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op deze pagina check je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor een aantal scenario’sde investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €165 per jaar (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€40
100 liter2€2.825 – €3.125€100
200 liter2€3.150 – €3.925€135
300 liter3€4.400 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-miedum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Met deze data kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Miedum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €700 tot wel €1400. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Miedum

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 500L 5xEM1V/2,0S), vermogen 2876 [KW], €1956 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 150 BSH), vermogen 1198 [KW], €815 subsidie.
 • Rivusol (Radiant S300/2-60T), vermogen 3448 [KW], €2345 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Leeuwarden mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.leeuwarden.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Miedum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Miedum!

 • Warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!