Zonneboiler Suwâld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Suwâld? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 delen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van onze website check jij samengestelde informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Suwâld.

zonneboiler systeem installeren in 9265

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1500.
 • Een alledaags gezin in Tytsjerksteradiel gebruikt 1560 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit betekent een forse besparing van wel €55 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9265
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Suwâld vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Suwâld! Geholpen door onze website achterhaal je probleemloos een erkende installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Tytsjerksteradiel. Of surf naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs uit jouw provincie. Hierna tref je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Solar Keymark, Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor heet water in huis en de centrale verwarming. De installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Suwâld. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Suwâld liggen tussen de €2875 en €3050, met installatie inclusief. Het product heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Hierna ontdek je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema check jij voor een paar voorbeeldsituaties de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €100 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.650€60
100 liter2€2.925 – €3.100€105
200 liter2€3.150 – €3.825€130
300 liter3€4.525 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-suwald

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit je op dit moment verbruikt. Met deze statistieken kan de vakman een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen een week een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Suwâld (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle apparaten die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €975 tot wel €1550. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Suwâld

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 3 + HSK – SLS 500), vermogen 304 [KW], €2067 subsidie.
 • Orion Solar (1×24+300ltr hygiene), vermogen 1995 [KW], €1357 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap/CV 300CS 2ww 3xPro18), vermogen 3559 [KW], €2420 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVObiedt de gemeente Tytsjerksteradiel een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.tytsjerksteradiel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Suwâld aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Suwâld!

 • Warmtepomp: wint energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!