Zonneboiler Vlieland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Vlieland? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij uitgebreide raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Vlieland.

zonneboiler systeem installeren in 8899

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een standaard woning in Vlieland gebruikt 1370 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteVlieland
Postcode8899
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Vlieland vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Vlieland! Middels zonneboilerrevolutie.nl vind je simpel en snel een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Vlieland. Of ga naar kvinl.nl voor lijstjes met competente installateurs uit jullie streek. In onderstaande box ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit product wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Het systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. In de basis relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Door aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Vlieland. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Vlieland schommelen tussen de €2500 en €3500, met monteren & installeren. Dit product heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Verderop ontdek jij uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor meerdere voorbeeldsituaties de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €60 per jaar (energieprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€40
100 liter2€2.850 – €3.050€90
200 liter2€3.300 – €3.825€110
300 liter3€4.450 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-vlieland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Middels het verbruik kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Je krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Vlieland (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle producten die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €750 tot wel €1800. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Vlieland

 • HRsolar (HRS200/4,8), vermogen 1835 [KW], €1248 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 300-24), vermogen 1794 [KW], €1220 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 5cpc9 cpc23 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3289 [KW], €2237 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Vlieland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.vlieland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Vlieland aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Vlieland!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!