Zonneboiler Dokkum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Dokkum? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Door middel van onze vergelijker tref je bruikbare raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Dokkum.

zonneboiler systeem installeren in 9101

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1800.
 • Een gemiddeld gezin in Dongeradeel verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €70 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9101
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Dokkum vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Dokkum! Middels deze website achterhaal je snel een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Dongeradeel. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box check jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na reviews en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Dokkum. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er systemen met een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Dokkum komen gemiddeld uit tussen €2475 en €3100, met montage. Dit systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor verschillende omstandigheden de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €155 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.625€65
100 liter2€2.850 – €3.025€95
200 liter2€3.300 – €3.850€115
300 liter3€4.450 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-dokkum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de productinfo verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze info kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zeer binnenkort een complete offerte via een zonneboiler monteur in Dokkum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle artikelen die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €625 tot wel €1675. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Dokkum

 • Rivusol (Aquatel S200-30T), vermogen 1941 [KW], €1320 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 250 PAWT), vermogen 1873 [KW], €1274 subsidie.
 • ReHeat B.V. (EDSI boiler 1-24CPC met spiegel), vermogen 1865 [KW], €1268 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Dongeradeel mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.dongeradeel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Dokkum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Dokkum!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!