Zonneboiler Dantumadiel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Dantumadiel? Dankzij het zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt gevormd door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via de zonneboiler-vergelijker tref je accurate gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Dantumadiel.

zonneboiler systeem installeren in 9271

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4600.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een gemiddelde woning in Dantumadiel gebruikt 1630 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9271
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Dantumadiel vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Dantumadiel! Met behulp van onze tool bekijk je moeiteloos een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Dantumadiel. Of ga naar de website Qbis.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs in de regio. Hierna lees jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Het product bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval is de CV-brander nodig. Bijzonder een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die relatief veel warm water gebruiken. Door beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Dantumadiel. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook moet je rekening houden met het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Dantumadiel zitten gemiddeld tussen €2775 en €3050, met montage. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Hierna ontdek je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor een variatie aan voorbeelden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €130 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.675€70
100 liter2€2.950 – €3.125€75
200 liter2€3.100 – €3.925€125
300 liter3€4.525 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-dantumadiel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om adres en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de productinfo verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Middels deze informatie kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke andere systemen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Dantumadiel (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle merken die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €975 tot wel €1850. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Dantumadiel

 • TechniQ Energy.com (TQE-200L-TW-24HP-15M), vermogen 1330 [KW], €904 subsidie.
 • Remeha (Hybrid Plus 390 4C + Calenta CW5), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc21 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3201 [KW], €2177 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Dantumadiel soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.dantumadeel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Dantumadiel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Dantumadiel!

 • Een warmtepomp: genereert warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente