Zonneboiler Wâlterswâld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Wâlterswâld? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie kent 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind je toepasbare gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Wâlterswâld.

zonneboiler systeem installeren in 9113

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1100.
 • Een alledaags gezin in Dantumadiel stookt 1630 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9113
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Wâlterswâld vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Wâlterswâld! Geholpen door onze vergelijker vind je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Dantumadiel. Of benader de website Qbis.nl voor lijstjes met vakbekwame installateurs in de buurt. Verderop ontdek jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Denk aan KviNL, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit duurzame product wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie springt de CV-brander bij. Met name toegepast door grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Wâlterswâld. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Wâlterswâld fluctueren tussen de €2700 en €3100, met installatie inclusief. De installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind jij voor een variatie aan omstandigheden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €115 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.650€60
100 liter2€2.900 – €3.100€90
200 liter2€3.275 – €3.925€130
300 liter3€4.450 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-walterswald

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze info kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Er volgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Wâlterswâld (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle merken die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €725 tot wel €1700. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Wâlterswâld

 • Rivusol (Aquatel S300-5.0V), vermogen 2031 [KW], €1381 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P30B(**)DL), vermogen 1900 [KW], €1592 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY S – 200 – 1 XRAY15), vermogen 940 [KW], €639 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Dantumadiel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.dantumadeel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Wâlterswâld aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Wâlterswâld!

 • Een warmtepomp: wint energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!