Zonneboiler Jannum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Jannum? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee onderdelen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Via de zonneboiler-vergelijker ontdek je accurate adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Jannum.

zonneboiler systeem installeren in 9107

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1150.
 • Een doorsnee gezin in Ferwerderadiel verbruikt 1500 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Oftewel, een forse besparing van wel €100 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9107
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Jannum vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Jannum! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Ferwerderadiel. Of probeer de website kvinl.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs in de buurt. In onderstaande box tref je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor heet water in huis en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem houdt in: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Jannum. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Jannum zitten gemiddeld tussen €2950 en €4150, met installatie. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Verderop check je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor enkele voorbeeldsituaties de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €125 per jaar (energieprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.575€40
100 liter2€2.850 – €3.050€80
200 liter2€3.100 – €3.825€115
300 liter3€4.600 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-jannum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan komen wij erachter naar wie de info toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomer verbruikt wordt. Met het verbruik kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn aantal kamers en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Je ontvangt binnen een week een complete offerte via een zonneboiler monteur in Jannum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle merken op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €500 tot €1150. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Jannum

 • Rivusol (Aquatel S200-4.0V), vermogen 1850 [KW], €1258 subsidie.
 • A.O. Smith (SGS 60/600/4C), vermogen 2705 [KW], €1839 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 500 – 3 ECLIPSE), vermogen 2213 [KW], €1505 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Ferwerderadiel een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.ferwerderadiel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Jannum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Jannum!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!