Zonneboiler Broeksterwâld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Broeksterwâld? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker tref jij uitgebreide aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Broeksterwâld.

zonneboiler systeem installeren in 9108

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1750.
 • Een gemiddelde woning in Dantumadiel gebruikt 1630 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Concreet: een interessante besparing van +/- €155 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9108
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Broeksterwâld vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Broeksterwâld! Middels deze pagina tref je gemakkelijk een competente installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Dantumadiel. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven in de buurt. Verderop vind je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om recensies en relevante keurmerken. Onder andere VCA, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. In de basis relevant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Broeksterwâld. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De huidige kosten zonneboiler Broeksterwâld komen gemiddeld uit tussen €2925 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Verderop check je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor velerlei mogelijkheden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €115 per jaar (gasprijzen november 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.550€60
100 liter2€2.775 – €3.125€85
200 liter2€3.125 – €3.850€125
300 liter3€4.525 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-broeksterwald

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het helder naar wie de productinfo aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Het betreft woonoppervlak en de isolatiewaarden. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Broeksterwâld (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is twee jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle artikelen die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €475 tot €1000. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Broeksterwâld

 • Rivusol (Aquatel S200-5.0V), vermogen 1986 [KW], €1350 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.150), vermogen 3125 [KW], €2125 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY – 200 – 1 XRAY10), vermogen 676 [KW], €460 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Dantumadiel mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.dantumadeel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Broeksterwâld aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Broeksterwâld!

 • Warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!