Zonneboiler Smallingerland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Smallingerland? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij de zonneboiler-vergelijker bekijk je bruikbare details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Smallingerland.

zonneboiler systeem installeren in 9214

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1450.
 • Een standaard woning in Smallingerland gebruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9214
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Smallingerland vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Smallingerland! Door gebruik te maken van onze website check je eenvoudig een erkende installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Smallingerland. Of surf naar de website Qbis.nl voor een schema met vakbekwame installateurs in de buurt. In onderstaande box vind jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om reviews en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product regelt warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Door scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Smallingerland. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Smallingerland zitten gemiddeld tussen €2975 en €4300, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina bekijk je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor een paar voorbeelden de kosten en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €165 per jaar (energieprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.550€40
100 liter2€2.825 – €3.125€95
200 liter2€3.150 – €3.950€130
300 liter3€4.550 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-smallingerland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de informatie verstuurd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door het energieverbruik kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt snel een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Smallingerland (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is 2 jaar geleden verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle types die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €725 tot wel €1825. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Smallingerland

 • HRsolar (HRS120(L)/3,2), vermogen 1446 [KW], €983 subsidie.
 • Sunex (4xAMX2.0 400 L), vermogen 2748 [KW], €1869 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc21 cpc23 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3225 [KW], €2193 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Smallingerland mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.smallingerland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Smallingerland aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Smallingerland!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente