Zonneboiler Kortehemmen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Kortehemmen? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij veelzijdige details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Kortehemmen.

zonneboiler systeem installeren in 9211

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1550.
 • Een gemiddelde woning in Smallingerland stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €140 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9211
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Kortehemmen vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Kortehemmen! Dankzij deze website bekijk je zonder problemen een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Smallingerland. Of probeer de website kvinl.nl voor een overzicht met vakbekwame installateurs in de buurt. Onderstaand lees jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld KviNL, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem wordt gebruikt voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan is de CV-brander nodig. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een grote vraag naar warm water. Dankzij lage winkelprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Kortehemmen. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er constructies met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De kosten zonneboiler Kortehemmen zitten gemiddeld tussen €2925 en €3050, inclusief installeren. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Verderop lees jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor een paar situatiesde kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €80 per 12 maanden (gasprijzen februari 2024). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.675€55
100 liter2€2.825 – €3.050€85
200 liter2€3.200 – €3.975€135
300 liter3€4.450 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-kortehemmen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Via deze info kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Kortehemmen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is recentelijk extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €850 tot €1150. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kortehemmen

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 100T/S1000L-1), vermogen 3271 [KW], €2224 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + BUF1.500 + FRISTAR2), vermogen 3712 [KW], €2524 subsidie.
 • Solar2all (HP60HE/200/PWM), vermogen 3497 [KW], €2378 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Smallingerland een groene lening of kleine subsidie. Zie www.smallingerland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Kortehemmen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Kortehemmen!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!