Zonneboiler Drachten-Azeven

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Drachten-Azeven? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door twee onderdelen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. deze website bekijk je omvangrijke details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Drachten-Azeven.

zonneboiler systeem installeren in 9207

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1500.
 • Een gemiddeld gezin in Opsterland stookt 1580 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €50 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9207
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Drachten-Azeven vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Drachten-Azeven! Aan de hand van onze vergelijker bekijk je eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Opsterland. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met ervaren installateurs uit de gemeente. Hieronder achterhaal jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op reviews en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product regelt warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Deze installatie houdt in: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Voornamelijk toegepast door grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Drachten-Azeven. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook hebben we nog het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Drachten-Azeven liggen tussen de €2525 en €3950, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website lees je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor velerlei voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €90 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€50
100 liter2€2.775 – €3.175€95
200 liter2€3.225 – €3.975€120
300 liter3€4.600 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-drachten-azeven

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten we naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en stroomer verbruikt wordt. Via deze info kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Denk aan de grootte en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Je ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Drachten-Azeven (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle apparaten die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €825 tot €1075. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Drachten-Azeven

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 90T/S800L-1), vermogen 3299 [KW], €2243 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 200hp-cv-950), vermogen 2921 [KW], €1986 subsidie.
 • Solar2all (HP55HE/300/PWM), vermogen 3413 [KW], €2321 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Opsterland mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.opsterland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Drachten-Azeven aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Drachten-Azeven!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!