Zonneboiler Reitsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Reitsum? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem kent 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Via deze website vind jij bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Reitsum.

zonneboiler systeem installeren in 9175

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3500.
 • De subsidies lopen op tot €1200.
 • Een gemiddeld huishouden in Ferwerderadiel verbruikt 1500 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €160 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9175
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Reitsum vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Reitsum! Door gebruik te maken van onze vergelijker check je verrassend eenvoudig een competente installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Ferwerderadiel. Of probeer Qbis.nl voor actuele overzichten met ervaren installateurs uit jouw provincie. Verderop check jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie is geschikt voor warm tapwater en de centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval springt de CV-brander bij. In de basis relevant voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van scherpe prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Reitsum. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In december 2023 zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Reitsum vinden we terug ergens tussen de €2475 en €3500, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor diverse situatiesde investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €115 per jaar (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.675€50
100 liter2€2.875 – €3.000€85
200 liter2€3.200 – €3.850€110
300 liter3€4.450 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-reitsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de info toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze info kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld de omvang en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen een week een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Reitsum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is in 2017 uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €900 tot €1100. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Reitsum

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 40T/S400L-1), vermogen 1625 [KW], €1105 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 141-FM), vermogen 1509 [KW], €1026 subsidie.
 • Solar2all (HP25HE/150/PWM), vermogen 1802 [KW], €1225 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Ferwerderadiel mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.ferwerderadiel.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Reitsum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Reitsum!

 • Warmtepomp: haalt energie via de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!