Zonneboiler Blije

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Blije? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt gevormd door 2 toepassingen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van deze pagina vind jij waardevolle info over een zonneboiler kopen in Blije.

zonneboiler systeem installeren in 9171

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2800.
 • De subsidies lopen op tot €1100.
 • Een gemiddelde woning in Ferwerderadiel gebruikt 1500 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €60 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9171
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Blije vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Blije! Via onze website achterhaal je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Ferwerderadiel. Of benader de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna lees jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op recensies en relevante keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden is de werking niet optimaal. Dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie springt de CV-brander bij. Vooral interessant voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Blije. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In september 2023 kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De meest recente kosten zonneboiler Blije liggen tussen de €2600 en €3300, met montage. Het product heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Verderop bekijk jij hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor velerlei omstandigheden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €95 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€45
100 liter2€2.750 – €3.150€105
200 liter2€3.100 – €4.000€140
300 liter3€4.425 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-blije

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. U krijgt snel een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Blije (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle types die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €550 tot €1750. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Blije

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 20T/S200L-1), vermogen 1089 [KW], €741 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC18+HSP1 200L), vermogen 1696 [KW], €1153 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 1000 – 5 ECLIPSE), vermogen 2739 [KW], €1863 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Ferwerderadiel een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.ferwerderadiel.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Blije aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Blije!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!