Zonneboiler Bornwird

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Bornwird? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie komt tot stand door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. deze pagina check jij toepasbare toelichtingen over een zonneboiler kopen in Bornwird.

zonneboiler systeem installeren in 9156

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een standaard woning in Dongeradeel gebruikt 1490 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €100 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9156
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Bornwird vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Bornwird! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker bekijk je zonder problemen een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Dongeradeel. Of surf naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installateurs uit de gemeente. Bijgaand ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en certificering. Bekijk eens Solar Keymark, VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor het warme water en een warme woning. Dit duurzame systeem behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder interessant voor grote woningen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van scherpe prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Bornwird. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Bornwird vinden we terug ergens tussen de €2650 en €4450, waarbij installatie is inbegrepen. Het product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Hierna ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor een paar gevallen de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €135 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.600€50
100 liter2€2.775 – €3.000€90
200 liter2€3.175 – €3.875€125
300 liter3€4.450 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-bornwird

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie verdere info aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U krijgt zeer binnenkort een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Bornwird (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle types die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €750 tot €1600. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bornwird

 • ZBPro (ZP400tfp-3), vermogen 2082 [KW], €1416 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC18 + TS-S 400), vermogen 3184 [KW], €2165 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 600 – 5 ECLIPSE), vermogen 2876 [KW], €1956 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Dongeradeel mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.dongeradeel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Bornwird aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Bornwird!

 • Warmtepomp: genereert energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!