Zonneboiler Raard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Raard? Via een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem kent 2 toepassingen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van deze website ontdek jij uitgebreide details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Raard.

zonneboiler systeem installeren in 9155

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • De subsidies lopen op tot €1450.
 • Een doorsnee huishouden in Dongeradeel verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €105 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9155
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Raard vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Raard! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl ontdek je verrassend eenvoudig een goede installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Dongeradeel. Of check Qbis.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven in de regio. Hieronder vind je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere VCA, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem voorziet in warm tapwater en de centrale verwarming. De installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Door scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Raard. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er installaties met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Raard variëren tussen €2900 en €3650, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Verderop check jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor enkele situatiesde geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €110 per jaar (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.550€70
100 liter2€2.800 – €3.125€80
200 liter2€3.150 – €3.800€110
300 liter3€4.475 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-raard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de info aangeleverd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas het huis per jaar nodig heeft. Via het energieverbruik kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft de inhoud en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Raard (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is recentelijk verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle types die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €500 tot wel €1750. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Raard

 • ZBPro (ZP300tfp-3), vermogen 2136 [KW], €1452 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC18+TS-S 150L), vermogen 1648 [KW], €1121 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 600 – 4 ECLIPSE), vermogen 2658 [KW], €1807 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Dongeradeel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.dongeradeel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Raard aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Raard!

 • Warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!