Zonneboiler Waaxens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Waaxens? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Het systeem bestaat uit 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van onze website check jij veelzijdige info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Waaxens.

zonneboiler systeem installeren in 9152

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1750.
 • Een doorsnee huishouden in Dongeradeel verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9152
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Waaxens vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Waaxens! Via onze website bekijk je snel een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Dongeradeel. Of surf naar de website kvinl.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Hierna check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens KviNL, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit systeem is geschikt voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van scherpe prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Waaxens. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In november 2023 zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De verwachte kosten zonneboiler Waaxens liggen tussen de €2550 en €3600, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Als je iets verders scrollt vind je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor verscheide gevallen de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €100 per 12 maanden (gasprijzen november 2023). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.600€65
100 liter2€2.900 – €3.200€100
200 liter2€3.225 – €3.925€145
300 liter3€4.525 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-waaxens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie verdere info toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Door deze gegevens kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de grootte en de mate van isolatie. Relevant is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. U krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Waaxens (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is recentelijk verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle artikelen die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €950 tot wel €1825. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Waaxens

 • ZBPro (ZP150tfp), vermogen 750 [KW], €510 subsidie.
 • Navetto (WPB200/HPC5,0), vermogen 1760 [KW], €1197 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH – 350 – 2 UNIKO21), vermogen 1295 [KW], €881 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Dongeradeel mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.dongeradeel.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Waaxens aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Waaxens!

 • De warmtepomp: haalt warmte via de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!