Zonneboiler Hantum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Hantum? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van deze website ontdek jij uitgebreide aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Hantum.

zonneboiler systeem installeren in 9147

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €700.
 • Een alledaags gezin in Dongeradeel verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit betekent een forse besparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9147
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Hantum vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Hantum! Via deze pagina achterhaal je gemakkelijk een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Dongeradeel. Of ga naar de website Qbis.nl voor een schema met competente installatiebedrijven in de regio. Bijgaand bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor je watervoorziening en een warme woning. Deze installatie bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Bovenal eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van dalende prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Hantum. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder is er nog een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Hantum liggen tussen de €2500 en €4450, met installatie inclusief. De installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Hierna tref je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor een variatie aan voorbeelden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €85 op jaarbasis (gasprijs december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€45
100 liter2€2.875 – €3.050€95
200 liter2€3.125 – €3.875€115
300 liter3€4.500 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-hantum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten we naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas er op het adres wordt gebruikt. Met deze statistieken kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke andere systemen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Jij ontvangt binnen een paar dagen een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Hantum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle apparaten die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €575 tot wel €1325. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Hantum

 • Burg Spitzentechnologie (Pro 2400 SBS200 TW), vermogen 1283 [KW], €872 subsidie.
 • Navetto (WPB270/HPC2,5), vermogen 1210 [KW], €823 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH ECLIPSE 2 – 350 – 3 ECLIPSE), vermogen 2389 [KW], €1625 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Dongeradeel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.dongeradeel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Hantum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Hantum!

 • Warmtepomp: haalt energie uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!