Zonneboiler Hantumhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Hantumhuizen? Via een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van onze vergelijker vind jij actuele raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Hantumhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 9144

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een gemiddeld huishouden in Dongeradeel gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €65 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9144
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Hantumhuizen vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Hantumhuizen! Geholpen door deze website ontdek je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Dongeradeel. Of check de website Qbis.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven in je omgeving. Hierna check je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na reviews en certificering. Onder andere KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Het systeem wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Bovenal interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Hantumhuizen. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook is er nog het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Hantumhuizen zitten gemiddeld tussen €2925 en €3000, inclusief installeren. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op deze pagina ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor velerlei voorbeeldsituaties de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €105 per jaar (gasprijzen december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€50
100 liter2€2.950 – €3.200€90
200 liter2€3.275 – €3.875€110
300 liter3€4.575 – €5.250€190
zonneboiler-kopen-hantumhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas er verbruikt wordt. Geholpen door deze data kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan de omvang en de staat van de isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Er volgt z.s.m. een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Hantumhuizen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €975 tot €1425. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hantumhuizen

 • S-Power (HP30-300 AD), vermogen 1993 [KW], €1355 subsidie.
 • HRsolar (Nero 3 / 200M Liggend), vermogen 1661 [KW], €1129 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT HPS PLUS – 300 – 2 KSF26), vermogen 1387 [KW], €943 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Dongeradeel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.dongeradeel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Hantumhuizen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Hantumhuizen!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!