Zonneboiler Niawier

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Niawier? Middels een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem bestaat uit twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze website vind jij handige gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Niawier.

zonneboiler systeem installeren in 9138

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3500.
 • De subsidies lopen op tot €1700.
 • Een gemiddelde woning in Dongeradeel gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €85 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9138
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Niawier vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Niawier! Door middel van deze pagina check je zonder problemen een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Dongeradeel. Of probeer de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook reviews en certificering. Bekijk eens KviNL, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product zorgt voor jouw sanitaire water en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats interessant voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Niawier. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Niawier schommelen tussen de €2525 en €3400, met installatie. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna tref jij voor meerdere gevallen de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €160 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€40
100 liter2€2.900 – €3.075€100
200 liter2€3.175 – €3.825€110
300 liter3€4.600 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-niawier

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van het verbruik kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Het betreft leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt snel een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Niawier (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd in 2017 verhoogd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €725 tot wel €1025. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Niawier

 • S-Power (FK 2-300 AD), vermogen 1809 [KW], €1230 subsidie.
 • HRsolar (Nero 2 / 200M Liggend), vermogen 1339 [KW], €911 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS RAY S – 500 – 2 XRAY15), vermogen 1992 [KW], €1355 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Dongeradeel soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.dongeradeel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Niawier aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Niawier!

 • De warmtepomp: wint energie middels de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!