Zonneboiler Lioessens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Lioessens? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door twee zaken: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van onze tool check je waardevolle gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Lioessens.

zonneboiler systeem installeren in 9134

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1300.
 • Een doorsnee gezin in Dongeradeel stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9134
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Lioessens vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Lioessens! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl vind je verrassend eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Dongeradeel. Of surf naar de website kvinl.nl voor een database met geschikte installateurs uit de gemeente. Hieronder achterhaal je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en certificering. Denk aan KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product regelt heet water in huis en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. Bijzonder toegepast door bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Wegens lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Lioessens. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er installaties met het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Lioessens schommelen tussen de €2625 en €4300, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Hierna check je meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor velerlei omstandigheden de geschatte kosten en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €175 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.525€40
100 liter2€2.750 – €3.050€75
200 liter2€3.100 – €3.875€135
300 liter3€4.600 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-lioessens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Door deze info kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn woonoppervlak en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. U krijgt zeer binnenkort een complete offerte via een zonneboiler monteur in Lioessens (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle systemen die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €600 tot €1825. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Lioessens

 • Brink Climate Systems (Sunset CV2-200 horizontaal), vermogen 1648 [KW], €1121 subsidie.
 • HRsolar (Nero 1 / 120M Liggend), vermogen 742 [KW], €505 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS ECLIPSE 2 – 500 – 3 ECLIPSE), vermogen 2186 [KW], €1486 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Dongeradeel soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.dongeradeel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Lioessens aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Lioessens!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door bijv. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!