Zonneboiler Engwierum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Engwierum? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van onze vergelijker lees jij waardevolle informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Engwierum.

zonneboiler systeem installeren in 9132

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €750.
 • Een gemiddelde woning in Dongeradeel stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9132
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Engwierum vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Engwierum! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker tref je zonder problemen een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Dongeradeel. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf achterhaal jij een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit product bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Door beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Engwierum. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In februari 2024 zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De geschatte kosten zonneboiler Engwierum zitten gemiddeld tussen €2900 en €3050, inclusief plaatsing. Dit duurzame product heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, het volume van het buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt ontdek jij hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder lees je voor verscheide omstandigheden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €170 per 12 maanden (gasprijzen februari 2024). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.650€65
100 liter2€2.750 – €3.000€95
200 liter2€3.250 – €3.925€110
300 liter3€4.450 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-engwierum

Interessante installaties:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel stroom & gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze gegevens kan de specialist een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt zeer binnenkort een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Engwierum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €475 tot wel €1175. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Engwierum

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 5 personen RS2401-3 400L), vermogen 3656 [KW], €2486 subsidie.
 • HRsolar (Nero 2 / 120M Liggend), vermogen 1278 [KW], €869 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT PLUS – 500 – 3 KSF26), vermogen 2446 [KW], €1663 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Dongeradeel een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.dongeradeel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Engwierum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Engwierum!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!