Zonneboiler Metslawier

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Metslawier? Middels een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door 2 toepassingen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij praktische details m.b.t. een zonneboiler kopen in Metslawier.

zonneboiler systeem installeren in 9123

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €800.
 • Een doorsnee gezin in Dongeradeel verbruikt 1490 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9123
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Metslawier vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Metslawier! Door middel van de zonneboiler-vergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Dongeradeel. Of surf naar kvinl.nl voor een schema met ervaren installateurs in de buurt. Hierna bekijk jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op reviews en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Zonnekeur, VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem wordt gebruikt voor heet water in huis en de centrale verwarming. Het systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. Bijzonder een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Metslawier. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Metslawier fluctueren tussen de €2425 en €3100, met montage. De installatie hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op deze pagina vind je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor velerlei omstandigheden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €130 per jaar (energieprijzen december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.625€45
100 liter2€2.825 – €3.200€85
200 liter2€3.200 – €3.975€145
300 liter3€4.525 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-metslawier

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het duidelijk naar wie de info verstuurd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Door het verbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte van een zonneboiler monteur in Metslawier (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd in 2017 verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle merken die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €425 tot wel €1100. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Metslawier

 • ReHeat/AgriHeat/FlexHeat/ReSolar (Duovat Solar RVS200 RS-3001-3-1REK), vermogen 1259 [KW], €856 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)DL), vermogen 1918 [KW], €1604 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT – 300 – 2 UNIKO21), vermogen 1223 [KW], €832 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Dongeradeel een groene lening of kleine subsidie. Check www.dongeradeel.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Metslawier aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Metslawier!

 • Een warmtepomp: genereert warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!