Zonneboiler Driezum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Driezum? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl lees je uitgebreide adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Driezum.

zonneboiler systeem installeren in 9114

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1600.
 • Een gemiddeld huishouden in Dantumadiel stookt 1630 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €50 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9114
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Driezum vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Driezum! Geholpen door onze tool check je gemakkelijk een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Dantumadiel. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installateurs in de regio. Hierna check jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product regelt jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit product wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder toegepast door grotere huizen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Driezum. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Driezum schommelen tussen de €2725 en €3400, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje bekijk jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een variatie aan voorbeelden de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €105 per jaar (energieprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.600€40
100 liter2€2.875 – €3.200€90
200 liter2€3.250 – €3.975€135
300 liter3€4.475 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-driezum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de info aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas + elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van het verbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Driezum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is recentelijk uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle producten die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €550 tot wel €1325. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Driezum

 • Rivusol (Aquatel S300-6.0V), vermogen 2976 [KW], €2024 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P50B(**)D), vermogen 1912 [KW], €1600 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY S – 300 – 1 XRAY15), vermogen 894 [KW], €608 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Dantumadiel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.dantumadeel.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Driezum aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Driezum!

 • Een warmtepomp: haalt energie via de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!