Zonneboiler Oostrum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Oostrum? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij actuele info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Oostrum.

zonneboiler systeem installeren in 9125

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een gemiddeld huishouden in Dongeradeel stookt 1490 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Concreet: een forse besparing van wel €90 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9125
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Oostrum vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Oostrum! Middels onze website vind je gemakkelijk een competente installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Dongeradeel. Of bezoek kvinl.nl voor een schema met betrouwbare installateurs uit de gemeente. Verderop lees je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op beoordelingen en eventuele keurmerken. Onder andere VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gebruikt voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Het systeem bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Zeker aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die veel warm water gebruiken. Omwille van lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Oostrum. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Oostrum variëren tussen €2750 en €3450, inclusief plaatsing. Dit product heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, het volume van het buffervat, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor een variatie aan omstandigheden de kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €175 op jaarbasis (gasprijs december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.650€60
100 liter2€2.850 – €3.050€95
200 liter2€3.300 – €3.925€140
300 liter3€4.575 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-oostrum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Via het verbruik kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Je krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Oostrum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €900 tot wel €1625. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oostrum

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 3 personen RS3001-3 200L), vermogen 1920 [KW], €1306 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px4 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)DL), vermogen 328 [KW], €2530 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT PLUS – 200 – 1 KSF26), vermogen 908 [KW], €617 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Dongeradeel mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.dongeradeel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Oostrum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oostrum!

 • De warmtepomp: genereert energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!